laci píše:Ale jak som to písal, nejedná sa o tento repo, ale o ostatných taktiež končiaci "./"
pochopil som to na prvý krát, sms teraz neriešim
mám pridaný purple-facebook do pidginu:
Kód: Vybrat vše
echo deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/jgeboski/xUbuntu_16.04 ./ > /etc/apt/sources.list.d/jgeboski.list
#v článku tu
to je myslím, presne taký zápis ako popisuješ s ./ na konci a tento v synapticu vidím a aj zobrazuje sw, ktorý obsahuje, tak ako to požaduješ
----
ale ... !!!
---
trocha som sa s tým hral, pretože je to celkom dôležitá záležitosť pri preinštalovaní OS, takže:
Problém:
- ak si otvoríte Správcu aktualizácií -> Upraviť -> Zdroje sw, sú tam oi. dve záložky: "PPAs" a "Ďalšie zdroje sw"
- pri použití Aptik-u sa síce zálohujú aj ppa ale nie tie v záložke "Ďalšie ..", lenže práve tam tieto naše "problémove" zdroje sú a bez zdrojov sw nenainštalujem

- použijem teda y-ppa-manager, ten zálohuje aj tieto požadované ppa
- ani po pridaní požadovaných ppa, napriek tomu, že ich vidím v ls /etc/apt/sources.list.d/ (grep -nr 'HĽADANÝ ZLOČINEC' /etc/apt
stále nie sú viditeľné v synaptik-u
-> treba nainštalovať aspoň jeden balíček z každého z týchto ppa
Riešenie:
A) v starom systéme
-
nainštalovať Aptik a
Y-PPA-Manager
-
zálohovať ppa cez aptik aj y-ppa-manager
-
zálohovať sw cez aptik, správcu zálohovania (je v základnej výbave)
B) na novom systéme
-
nainštalovať aptik
- v aptiku
obnoviť ppa
- apt install y-ppa-manager (už ho vieme
nainštalovať, lebo cez aptik sme pridali ppa)
- v y-ppa-manager
obnoviť ppa
- v aptiku
obnoviť sw
- v správcovi zálohovania
obnoviť sw
teraz požadované ppa vidím v správcovi aktualizácií, správcovi balíčkov (synaptic) aj v ls /etc/apt/sources.list.d/ a v synapticu si viem prezerať balíčky, ktoré ponúkajú

---
prečo nezobrazuje tie ppa v synaptic-u, kým nenainštalujem aspoň jeden balík?
netuším
---
možno sa to dá riešiť aj inak, mne toto vyhovuje,
v podstate pridám krok s y-ppa-managerom, ostatné robím pri preinštalovaní os tak-či-tak
doteraz som napr. ten purple-facebook pridával ručne, ani som nerozmýšľal nad riešením, takže si týmto uľahčím prácu